Scripting caligraphy with light

“Ik zie mezelf als een onderzoeker. Ik hou van en ik ben altijd blij om nieuwe media te vinden om te integreren in kalligrafie of waarmee te oefenen. Ik heb bijvoorbeeld een technologie voor het creëren van virtuele kalligrafie in real time uitgevonden. Hier in plaats van in licht kalligrafie, waar de toeschouwer moet wachten tot het einde van de voorstelling om daadwerkelijk te zien van de kalligrafie, kan hij…

of zij de bouw ervan getuige zijn in real-time geprojecteerd op grote schaal tot een gebouw bijvoorbeeld. “(Julien Breton) Julien Breton ook wel bekend als Kalaam is een Franse kunstenaar gevestigd in Nantes. Onder invloed van de street art traditie van graffiti, kwam zijn werk te laten inspireren door islamitische kalligrafie op de ontmoeting met de kunst van het hedendaagse kalligrafische meester Hassan Massoudy in 2001. Na het ontwerpen van Latijnse alfabet scripts die lijken op Arabische en werken op papier, ontving hij een andere esthetische schok bij het ontdekken van het licht kalligrafie in 2006. Met betrekking tot kalligrafische licht schilderen, worden zijn prestaties vergaren van steeds meer aandacht de hele wereld. De kracht van zijn werk ligt in haar wegnemen van belemmeringen tussen hoge en populaire kunst, tussen media-zijn kunst omvat beweging, licht, fotografie en script-, en tussen Oost en West en ondanks zijn duidelijk schuld aan de islamitische kalligrafie, maar ook geïntegreerd West-en Oost-Aziatische elementene

bekijk de website voor meer info >