Ramadan Special Alwahda Kids & Alwahda Youth

Dit jaar start de Ramadan op 20 juli. We trappen af met een speciale uitzending van het opiniƫrend programma De Halve Maan, waarna vier Ramadan Journaals volgen (28 juli, 4, 11 en 18 augustus, 16.05 uur, Ned. 2), met onder anderen bekende Nederlanders die een dag gaan vasten.

Gasten op 21 juli in De Halve Maan Ramadan Special gepresenteerd door Naeeda Aurangzeb:

Presentatrice van het Ramadan Journaal Samira El Kandoussi.
Sipke Jan Bousema. Hij is een van de vier bekende Nederlanders die een dagje gaat vasten voor het Ramadan Journaal.

Het Al Wahda koor. Dit koor zingt Nederlandse liederen samen met joods/christelijke en islamitische jongeren.
Verder hebben we Islam kenner Mohammed Cheppih die komt praten over de Ramadan.
Huiskoks Nadia en Merijn. Zij bereiden de authentieke Harira.

Diabetes verpleegkundige Fatima Malki over de eerste generatie ouderen met diabetes die tijdens de Ramadan eigenlijk niet mogen vasten maar het wel doen.

Zaterdag 21 juli om 16.05 uur op Nederland 2.