Sacred Songs Rotterdam

Posted by: on nov 27, 2017 in Uncategorized | No Comments

 

Sacred Songs brengt 60 Rotterdamse zangers van diverse culturen en religies samen in één concert. Onder leiding van de befaamde stemkunstenares Monica Akihary zingen zij repertoire rond het thema ‘Pelgrimage’. Samen creëren zij een grensverleggende nieuwe compositie die op vrijdag 1 december in de Pelgrimvaderskerk in Delfshaven in première gaat. Met Marokkaanse anasheed van Al Wahda, Kaapverdiaanse liederen van Nazareno, joods repertoire van Hannah Verhulst, soefisongs van Shwan Sulaiman, black gospel van Leo Davelaar & G-Project, Indiase spirituele muziek van Prewien & koor en meerstemmige zang van de Kathedrale Cantorij.

Locatie: Pelgrimvaderskerk (Delfshaven),j Aelbrechtskolk 20, 3024 RE Rotterdam Entreeprijs: € 12,

 

Dag van het gezin

Posted by: on jun 17, 2013 in Uncategorized | No Comments
  • Vereniging Ettaouhid organiseert één keer per jaar de Dag van het Gezin. Optredens van bekende artiesten uit Nederland en Marokko, lekker hapjes en elkaar ontmoeten staan daarbij centraal. Ook op deze achtste Dag van het Gezin in Theater Zuidplein in Rotterdam valt er weer veel te genieten. Er is een optreden van Al Wahda Afrah, the mainframe van het Al Wahda-koor als het gaat om Arabische Nasheed. Yousuf Labib is er als special guest uit Marokko, bekend als winnaar van Munshid Al-Sharjah 2011, de Rotterdamse groep Rimah speelt covers van Nass Elghiwane, en nog veel meer…..Voor een gezellige avond om niet te missen met uw familie!De Dag van het Gezin vindt plaats op zondag 23 juni vanaf 18 uur in Theater Zuidplein (Zuidplein 60-64, Rotterdam).

    Kaartjes kosten €10 voor volwassenen en €5 voor kinderen tot 7 jaar.

    Kaartjes zijn te koop via Theater Zuidplein

Dag van het gezin 2013

Posted by: on jun 17, 2013 in Uncategorized | No Comments

Vereniging Ettaouhid organiseert één keer per jaar de Dag van het Gezin. Optredens van bekende artiesten uit Nederland en Marokko, lekker hapjes en elkaar ontmoeten staan daarbij centraal. Ook op deze achtste Dag van het Gezin in Theater Zuidplein in Rotterdam valt er weer veel te genieten. Er is een optreden van Al Wahda Afrah, the mainframe van het Al Wahda-koor als het gaat om Arabische Nasheed. Yousuf Labib is er als special guest uit Marokko, bekend als winnaar van Munshid Al-Sharjah 2011, de Rotterdamse groep Rimah speelt covers van Nass Elghiwane, en nog veel meer…..

Voor een gezellige avond om niet te missen met uw familie!

De Dag van het Gezin vindt plaats op zondag 23 juni vanaf 18 uur in Theater Zuidplein (Zuidplein 60-64, Rotterdam).

Kaartjes kosten €10 voor volwassenen en €5 voor kinderen tot 7 jaar.

Kaartjes zijn te koop via Theater Zuidplein

Festival Tous_en_coeur

Posted by: on apr 16, 2013 in Uncategorized | No Comments

Met trots presenteert Stichting  NOUVELLES  PERSPECTIVES  (tous_en_coeur)oftewel  ALLEMAAL IN HET HART,de eerste Anasheed competentie  in België, een primeur waar diverse kinderkoren Mee zullen doen, en natuurlijk Al Wahda Kids ook van de partij, de koren Zullen getest worden op zang koraal als solisten,

Competitie, de deelnemende kinderkoren strijden voor de titel . Zij zullen door een vakkundige jury worden beoordeeld op onder andere, bruikbaarheid van de liederen in Arabisch  Frans  Engels en natuurlijk Nederlands. Daarnaast wordt de uitstraling en presentatie van het koor meegenomen in de eindbeoordeling. Met de uitstraling kan je bijvoorbeeld laten zien dat je met plezier zingt. Presentatiemogelijkheden zijn bijvoorbeeld kledingkeuze, wisselende opstelling of beweging.  kortom het wordt een grote kinderfeest, neem je ouders en kom allen Al Wahda Kids toejuichen.

 

Gezegende Offerfeest

Posted by: on nov 8, 2012 in Uncategorized | No Comments

Het Offerfeest, ook wel het Slachtfeest of het grote feest genoemd, wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender en duurt 3 dagen. Op de eerste dag van dit feest wordt een schaap of een ander dier geslacht door elke moslim die zich dit kan veroorloven, ter ere van de profeet Ibrahim, die bereid was zijn zoon te offeren in opdracht van Allah. Een gedeelte van het vlees van het geslachte dier wordt aan de armen gegeven. Tegenwoordig wordt soms afgezien van het slachten van een dier, maar wordt een geldbedrag overgemaakt voor de armen. De moskee wordt bezocht en mensen dragen nette en vaak nieuwe kleding.

AlWahda wenst iedereen een Eid moubarak

Posted by: on jul 19, 2012 in Uncategorized | No Comments

1 Sjawwaal Op de 1ste dag van de tiende maand, viert men het Suikerfeest, Id-al-Fitr, het feest van het breken van de vasten. Het einde van de Ramadan. Het exacte begin is afhankelijk van het verschijnen van de sikkel van de nieuwe maan. De hier gegeven datum is de datum van de volle dag. Het Suikerfeest begint op de dag ervoor bij zonsondergang.

Het Suikerfeest, ook wel het kleine feest, (Turks: Şeker Bayramı) is de uitbundigste gebeurtenis in het islamitisch jaar. Na dertig dagen overdag niet gegeten, gedronken, gerookt of gevreeën te hebben wordt de traditioneleRamadan (Vastenmaand) afgesloten.

Ramadan Special Alwahda Kids & Alwahda Youth

Posted by: on jun 21, 2012 in Uncategorized | No Comments

Dit jaar start de Ramadan op 20 juli. We trappen af met een speciale uitzending van het opiniërend programma De Halve Maan, waarna vier Ramadan Journaals volgen (28 juli, 4, 11 en 18 augustus, 16.05 uur, Ned. 2), met onder anderen bekende Nederlanders die een dag gaan vasten.

Read More

Scripting caligraphy with light

Posted by: on jun 21, 2012 in Uncategorized | No Comments

“Ik zie mezelf als een onderzoeker. Ik hou van en ik ben altijd blij om nieuwe media te vinden om te integreren in kalligrafie of waarmee te oefenen. Ik heb bijvoorbeeld een technologie voor het creëren van virtuele kalligrafie in real time uitgevonden. Hier in plaats van in licht kalligrafie, waar de toeschouwer moet wachten tot het einde van de voorstelling om daadwerkelijk te zien van de kalligrafie, kan hij…

Read More